Meedoen

Robotica in de Klas

Met Robotica in de Klas helpen wij basisscholen om leerlingen in de bovenbouw voor te bereiden op de digitale toekomst.

Door een kant-en-klaar lespakket voor een heel schooljaar maken wij het zo makkelijk mogelijk om kinderen spelenderwijs te laten leren over kennis en vaardigheden van de toekomst.

  Robotonderdelen en gereedschap voor leerlingen
  Projectboek met tien lesplannen en lesmaterialen
  Extra ondersteuning voor leerkrachten
  Certificaat van deelname aan het einde
  Toegang tot de Robot Spelen van 2022


Jaarprogramma

Robotica in de Klas heeft een unieke en bijzonder leuke en leerzame opbouw doordat de lessen zijn verspreid over een heel schooljaar!

Iedere maand is er een nieuwe uitdaging waar de leerlingen mee aan de slag mogen gaan. Zo leren zij over de wetenschap & techniek cyclus en werken zij aan alle 21e eeuwse vaardigheden.


Onderwijsdoelen

Robotica in de Klas brengt leerkrachten in de gelegenheid om op een heel gemakkelijke manier aan zoveel mogelijke verschillende onderwijsdoelen te voldoen.

Het project zelf richt zich voor leerlingen op het aanleren van de hele wetenschap & technologie cyclus en alle 21e-eeuwse vaardigheden. Daarnaast geeft het genoeg ruimte te koppelen aan de overige 58 kerndoelen. Je kan dus zo ook gemakkelijk blijven werken aan je lerarencompetenties en portfolio. Jij bepaalt zelf hoe leuk je maakt!


Digitaal eindevenement

Speciaal voor alle deelnemende scholen organiseren wij aan het einde van het schooljaar een digitaal eindevenement genaamd de Robotspelen.

In tien maanden tijd hebben leerlingen geleerd om eerst zelfstandig en later in teams te werken aan eigen robotuitvindingen. Door ze een kans te geven om elkaar te inspireren op de Robotspelen geven wij de rolmodellen van de toekomst een podium!


Kosten

Als organisatie zonder winstoogmerk willen wij de kosten zo laag mogelijk houden, maar we kunnen dat op dit moment nog niet kosteloos maken. Daarom vragen we een eigen bijdrage aan elke school. De eigen bijdrage van het lespakket voor tien maanden is drie euro per maand per leerling.

Wat krijg je ervoor terug? Alle benodigde informatie en lesplannen met ondersteuning voor een heel schooljaar, genoeg robotonderdelen voor de leerlingen om individuele en gezamelijke robotuitvindingen mee te maken en de mogelijkheid om deel te mogen nemen aan het digitale eindevenement de Robot Spelen.


Inschrijven 2021-2022

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

N.a.v. dit formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Uw gegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

.

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates
Aanmelden